top of page
החזית הצהובה צילום אייל ורשבסקי.jpeg

אנחנו יודעות שכל עוד אנחנו האימהות נתנגד לאלימות, למאבק שלנו יש סיכוי. ההצלחה לא מגיעה מבריונים או מגברים קשוחים- היא מגיעה כאשר השלטון מזהה את נקודת התורפה שלו; נשים חזקות, נשים אמיצות, נשים אמיתיות, אימהות שלא מפחדות מהמשטר.

תנועת "אימהות נגד אלימות" לא נועדה רק למי שיש לה ילדים משלה.

אנחנו מתכוונות ל׳אמהות׳ במובן הפוליטי והמוסרי של המילה.
״התנועה שומרת על צביון נשי אך בהחלט פתוחה לגברים שהם בבחינת 'בני ברית',

בלשון פמיניסטית. ההובלה, הכוח המניע הוא של נשים

תנועת ״אמהות נגד אלימות״ הוקמה במחאת בלפור כנגד אלימות משטרתית. ״אמהות היא עמדה פוליטית ומוסרית של אכפתיות עמוקה כלפי הדור הבא״פעילות התנועה מתייצבות לאות סולידריות במחאות שונות כשהן עוטות את האפודים הצהובים שהפכו לסימן ההיכר שלהן. לדוגמה, הן השתתפו במשמרות מחאה מול תחנות המשטרה ובתי המשפט עם "אמהות על המשמר“; הן צעדו יחד עם ארגון "אמהות למען החיים“ שמחא נגד התעלמות המשטרה מהפשיעה הגואה בחברה הערבית; הן קיימו משמרת מחאה מול המטה הארצי בירושלים במחאה על אוזלת היד של המשטרה כלפי רצח נשים; והן מתייצבות בסולידריות גם במאבק נגד פינוי תושבים משייח ג'ראח ומכפרי פלסטינים בדרום הר חברון.

אמהות נגד אלימות היא תנועת שטח בייסודה, שהחברות בה מתעדות את הנעשה בהפגנות ובמחאות ולא מתעמתות עם המשטרה אלא מהוות חיץ בין המפגינים לשוטרים, זאת במטרה להנכיח את הממד האנושי, האמהי של ההתנגדות לאלימות. "אנחנו מביאות נוכחות של אמהות שהיא מרככת לתוך זירה של הפגנה.

 

הרבה פעמים אנחנו רק נותנות חיבוק או מניחות יד על הכתף של המפגינים. זה יכול להיות גם רק להביא משחקים לילדים בכפרים בדרום הר חברון ולשחק איתם או להוריד את מפלס האלימות בהפגנה ולהכניס אווירה יותר מרגיעה. ני תמיד מתרגשת עד דמעות כשמפגינים באים ואומרים לנו 'תודה לכן, אתן לא מבינות מה הנוכחות שלכן מביאה" (אמא).

טיפים לתיעוד אפקטיבי:

תיעוד מעצרים ואלימות משטרתית כלפי מפגינים הוא אחד התפקידים החשובים שלנו. הצילומים יכולים לשמש כראיה בהליכים משפטיים, בהגשת תלונות, בתביעות נזיקיות ופליליות וכמובן בשחרור עצורים​.

■ צילום רוחבי ולא אנכי בטלפון

■ להחזיק את הטלפון ב 2 ידיים כדי לשמור על יציבות

■ לא להניף את המצלמה מצד לצד במהירות

■ לצלם ממקום בו אני בטוחה

■ לצלם תגי שם, לוחות רישוי של ניידות, שלטי רחוב/חנויות, או כל פרט מזהה אחר על המעורבים ומיקומם. לצלם גם צלמים אחרים באירוע, אם יש (צלמי עיתונות, משטרה, מפגינים)

■ בעת אירוע חריג (מעצר או אלימות): לא להפסיק לצלם - גם אם מפריעים לנו. לשאול לשמות העצורים ולקרוא בקול שם השוטר לפי התג. אחרי האירוע לראיין עדים, לקחת פרטים, לצלם פציעות, דם, נזק לרכוש. לצלם שלטי רחובות או חנויות שמתארות מיקום מדויק של האירוע.

חשוב לדעת! חוקי לצלם שוטרים ושוטרות בהפגנות. אם זאת, צילום מקרוב עשוי להיתפס כהתגרות, כדאי להפעיל שיקול דעת ולצלם ממרחק סביר.

זכויות מפגינים: איך מתמודדים עם מעצר בהפגנה?

כך תממשו את זכותכם הדמוקרטית להפגין מבלי להסתבך בפלילים.

נעצרת במהלך הפגנה, הנה הזכויות
 

  • אם היית עד.ה למעצר: חשוב לרכז מידע בנוגע לעצורים לצורך התייעצות עם עו"ד: 

  • שמות העצורים; לאיזו תחנה נלקחו.

  • אם נעצרת:  מרגע המעצר, גם לפני שהגעת לתחנה המשטרה, כל דבר שתאמרו מתועד!  המשטרה להביא עצור.ה בפני שופט תוך 24 שעות מרגע המעצר ולעדכנו.ה לפני חקירה באזהרה.  מותר לך לסרב לפתוח את הטלפון.

  • שחרור ממעצר: המשטרה יכולה להתנות את שחרור העצור.ה בהפקדת סכום כסף או בהסכמה לתנאים מגבילים שונים. אם העצור.ה אינם.ן מסכימים.ות לתנאים, המשטרה יכולה להמשיך במעצר ולהביא בפני שופט תוך 24 שעות, כדי לקבוע תנאים לשחרורו.

  • זכותך להתייעץ עם עו"ד לפני החקירה, לקבל טיפול רפואי במידת הצורך ולשמור על זכות השתיקה.

  • רצוי למנות טרם ההפגנה מישהו.י שיהיו אחראים לכך.
    האגודה לזכויות האזרח 

bottom of page