top of page

האם פלסטיני יכול לקבל צדק בבית משפט ישראלי? שיחה עם ג'סיקה מונטל על עבודת המוקד להגנת הפרט

יום ב׳, 13 ביוני

|

ZOOM

המוקד להגנת הפרט מעניק סיוע משפטי ללא תשלום לפלסטינים החיים תחת כיבוש מתמשך. לצד זאת, המוקד מנהל מאבקים משפטיים עקרוניים נגד הפרות של משפט זכויות האדם והמשפט ההומניטארי הבינלאומי, אותן מבצעת ישראל בגדה המערבית, בירושלים המזרחית וברצועת עזה.

ההרשמה סגורה
אירועים אחרים
האם פלסטיני יכול לקבל צדק בבית משפט ישראלי? שיחה עם ג'סיקה מונטל על עבודת המוקד להגנת הפרט
האם פלסטיני יכול לקבל צדק בבית משפט ישראלי? שיחה עם ג'סיקה מונטל על עבודת המוקד להגנת הפרט

זמן ומיקום

13 ביוני 2022, 20:30 – 22:00

ZOOM

פרטי האירוע

המוקד להגנת הפרט מיסודה של ד"ר לוטה זלצברגר הוא ארגון זכויות אדם שהוקם במטרה לסייע לפלסטינים הנמצאים תחת הכיבוש הישראלי, הפוגע פגיעה קשה ומתמשכת בזכויותיהם. המוקד פועל לאכיפת הסטנדרטים והערכים המעוגנים במשפט ההומניטארי הבינלאומי ובמשפט זכויות האדם הבינלאומי..

המוקד הוקם בשנת 1988 על רקע אירועי האינתיפאדה הראשונה. בעת הקמתו נועד הארגון לטפל בפלסטינים שנפגעו מ"מדיניות העצמות השבורות"; ונקרא אז "המוקד לתלונות נפגעי אלימות". משהחלו פלסטינים תושבי השטחים הכבושים – ירושלים המזרחית, הגדה המערבית ורצועת עזה – לפנות למוקד בבעיות נוספות, החל הארגון לטפל בתחומים נוספים של הפרת זכויות אדם: זכויות כלואים; מעמד בירושלים המזרחית ובשטחים; הגבלות על חופש התנועה; אלימות כוחות הביטחון ומתנחלים כלפי פלסטינים; הריסות בתים עונשיות ועוד.

  • כיום מתמקד טיפולו של המוקד בנושאים הבאים:
  • מעמד בירושלים המזרחית – איחוד משפחות; רישום ילדים במרשם האוכלוסין; השבת מעמד שנשלל; הסדרת מעמד למחוסרי מעמד.
  • חופש תנועה – הסרת מניעה על יציאה לחו"ל; כניסה לעזה לישראלים הנשואים לתושבי הרצועה ול"מקרים הומניטאריים"; מעבר בין עזה לגדה ולהיפך; כניסה ל"מרחב התפר"; הסרת מחסומים וחסימות.
  • זכויות כלואים – איתור מקום הימצאם של עצורים וכלואים; הסדרת ביקורי משפחות אצל כלואים; תנאי כליאה; עינויים והתעללות במעצר ובחקירה.
  • הריסות בתים עונשיות
  • החזרת גופות של פלסטינים למשפחות לקבורה. Action on Armed Violence ג'סיקה מונטל,  כיהנה במשך 12 שנים מנכ"לית "בצלם" ממנו פרשה לפני 10 שנים ב2013 ארגון

בחר במנכ"ל בצלם ג'סיקה מונטל כאחת מ-100 האנשים הפועלים להפיכת העולם למקום בטוח יותר

. הפרס מוענק כהוקרה על עבודתו של ארגון בצלם בגדה המערבית וברצועת עזה בשני העשורים האחרונים בתחומים של הגנה על אזרחים בעת סכסוך מזוין, תיעוד הפרות של זכויות האדם ושל המשפט ההומניטרי הבינלאומי, הבטחת מתן דין וחשבון לנפגעי התנהלות בלתי חוקית של כוחות הביטחון וכן קידום כיבודן של זכויות האדם של ישראלים ופלסטינים גם יחד.

שיתוף

bottom of page