הנשים במסאפר יטא - קבוצת פעולה 1325
יום ב׳, 05 בדצמ׳
|ZOOM
נייר עמדה זה בא כדי לתת במה לקולותיהן של הנשים הפלסטיניות המאוימות בגירוש מבתיהן במסאפר יטא בדרום הר חברון. נבילה אספניולי מיוזמות הנייר שהוכן ע״י עורכת דין ריהאם נסרה עבור איתך מעקי ומרכז אלטפולה המזמינות את הארגונים להצטרפות לנייר
זמן ומיקום
05 בדצמ׳ 2022, 20:30 – 22:00
ZOOM
פרטי האירוע
גירוש הוא אקט אלים. עקירה מתוך הבית, מתוך הזכרונות, מתוך ההוויה והקיום שלנו. בעוד אנחנו - הקוראות והקוראים - חווים את זה, אולי, כאקט נקודתי, בפועל, הגירוש הוא אקט מתמשך לאורך זמן. חוסר אונים ופחד מתמיד.
עננה מרחפת וסכנה אורבת בפתחו של כל יום. כל יום, מחדש.
נשים באזורי סכסוך הן פגיעות יותר. נוסף לקשיים ולסבל הנוראיים אשר מותירים סכסוכים מזוינים ולחימה בקרב כלל האוכלוסייה, קיימים ממדים נוספים המשפיעים על נשים ונערות הנתונות במצבים אלה באופן מיוחד ושונה. חוויותיהן הייחודיות של הנשים מיטשטשות לעתים קרובות בתוך המצוקה הכללית, הקבוצתית.
כל עוד אין ייצוג נאות לקולותיהן, וכל עוד הן מודרות מהפורומים לקבלת ההחלטות לניהול או לסיום הסכסוך, חוויות אלה לא מובאות "לשולחן קבלת ההחלטות" ונעלמות אל תוך המחשכים.
תובנה זו הובילה בשנת 2000 להחלטה 1325 של מועצת הביטחון של האו"ם, "נשים, שלום וביטחון".
ההחלטה הכירה בנחיצות ההגנה על נשים, מאוכלוסיות שונות, מכל סוגי האלימות - הן במרחב הפרטי והן בציבורי. כמו גם בצורך להשתתפות שוויונית של נשים במוקדי קבלת ההחלטות כחלק בלתי נפרד מההגנה הנדרשת. השתתפות שוויונית של נשים היא הערובה היחידה להטמעת ניתוח מגדרי שאינו מדלג על צרכי הנשים, ופגיעותיהן הייחודיות.