יום ג׳, 21 ביוני
|ZOOM
كل إمرأة قُتلت لها إسم، حُلم، حياة وقصة. לכל אישה יש שם, חלום, חיים וסיפור.
"מי הבאה בתור"? על מאבק משותף, ערביות ויהודיות, נגד רצח נשים. מפגש עם סמאח סלאימה, מייסדת נע"ם - נשים ערביות במרכז, פעילה פמיניסטית ובלוגרית.
זמן ומיקום
21 ביוני 2022, 20:30 – 22:00
ZOOM
פרטי האירוע
كل إمرأة قُتلت لها إسم، حُلم، حياة وقصة. לכל אישה יש שם, חלום, חיים וסיפור. بدعمكم/ن سنرفع صوت الضحايا في كل مكان، سنُناضل لكي لا نصبح أرقام واحصائيات، سنواجه كل من يُنكِر وجودنا وحقنا بالحياة، سنناضل من اجل تغيير السياسات وإجبار السُلطات على معاقبة وردع المجرمين. سنواصل العمل على التوعية، على إقامة برامج الدعم والمساعدة للضحايا من الشمال حتى الجنوب، والوقوف كل يوم الى جانب النساء المعنَّفات والناجيات والمناضلات من أجل حقنا الأساسي بالحياة الكَريمة. בזכותכם אנחנו נספר בכל מקום אפשרי את הסיפור האמיתי, נילחם לתקן את הסטטיסטיקה, נאבק בגורמים אשר מבקשים להתעלם מהזכות שלנו לחיים, מגורמים אשר עבורן אנו ״שקופות״, נאבק לשינוי מדיניות ההרתעה, לאכיפת יתר, להסברה, להקמת קווי מצוקה לכלל הנשים מהדרום ועד הצפון, איתן אנו עובדות יום ביומו ונלחמות על הזכות הבסיסית שלנו לחיים בכבוד. من نحن מי אנחנו: نحن جمعيات نسوية تعمل مع ضحايا العنف، تعمل معهن ومن أجلهن، نعمل داخل المجتمع العربي من الشمال الى الجنوب. אנחנו עמותות פמיניסטיות, שעובדות עם קורבנות אלימות, אנחנו עובדות עם הנשים ולמענן, אנחנו פועלות בתוך החברה הערבית מהדרום עד הצפון. المؤسسات الشريكة في النضال هي "نساء ضد العنف"، جمعية نعم (نساء عربيات في المركز) ومركز الطفولة- مؤسسة حضانات الناصرة. הארגונים השותפים למאבק זה הם "עמותת נשים נגד אלימות", "עמותת נעם (נשים ערביות במרכז)", ומרכז אלטפולה- ארגון מעונות נצרת. قتلنا ليس قضاء وقَدَر . بنضالنا ودعمكم/ن سنُغيِّر الواقع. המאבק שלנו, והתמיכה שלכם.ן, תשנה את הגזירה, תשנה את המציאות. مسؤوليتنا محاربة الجريمة لضمان حياة كريمة لكل النساء.
אחריותנו להיאבק בפשע, לדאוג לזכותה של כל אישה לחיות בביטחון וכבוד.
סמאח היא יזמית חברתית, אקטיביסטית פמיניסטית ופוליטית. היא ייסדה ומנהלת את עמותת "נעם" נשים ערביות במרכז, למען קידום מעמדן של נשים
ערביות בערים רמלה, שלוד ויפו, ולשם מאבק באלימות נגד נשים. בנוסף, היא מנהלת את קשרי החוץ בכפר נווה שלום (וואחת אלסלאם) וחברת חבר הנאמנים באוניברסיטה העברית. בעבר, ייסדה וניהלה את מרכז הנערות הערביות ברמלה, את המרכז הקהילתי בלוד ואת המתנ״ס בעיסאוויה בירושלים. לסמאח תואר ראשון ותואר שני בעבודה סוציאלית, במגמת ארגון ומנהל והתמחות נשים, שניהם מן האוניברסיטה העברית בירושלים.
סמאח היא בוגרת של מכון מנדל למנהיגות חינוכית, ובמהלך לימודיה התמחתה בנושא התאמת מערכת החינוך מבחינה מגדרית. היא כותבת ומפרסמת מאמרי דעה ופרשנות בעיתונות העברית והערבית ובעלת בלוג קבוע בשיחה מקומית ומגזין 972+. כמו כן סמאח פעילה בקהילת ההורים בנווה שלום – ואחת אל סלאם, שם היא גרה עם משפחתה, ושותפה ליוזמות חברתיות רבות בנושא יחסי רוב-מיעוט בחברה הישראלית.