יום ד׳, 01 בפבר׳
|כלא עופר
עופר, בית משפט צבאי גם לקטינים. ביקור מודרך במיוחד לאימהות חברות בתנועה
במשך שנים, בכל לילה, נעצרים בגדה המערבית באשמת זריקת אבנים, בממוצע שני ילדים. הם נחקרים, נשפטים, ונשלחים לכלא למאסר, לעיתים ממושך. הסיורים ילוו ע"י עו"ד חליל זהאר המיצג קטינים בבית המשפט הצבאי ועבד שנים רבות בוועד הציבורי נגד עינויים בישראל.
זמן ומיקום
01 בפבר׳ 2023, 8:30 – 14:00
כלא עופר , Giv'at Ze'ev
פרטי האירוע
ביקור מודרך במיוחד לחברות באימהות נגד אלימות בשיתוף הורים נגד מעצרי ילדים
עו"ד מוריה שלומות מנכ"ל "הורים נגד מעצרי ילדים", ששמה לה למטרה לעורר את המודעות להיקף התופעה ולהפרת הזכויות של קטינים
פלסטינים ולפעול בכל האמצעים התקשורתיים והתודעתיים להפסקת הזוועה הזאת שהצבא מחולל בשמנו, תופעה זו ידועה ולא חסרות ביקורות על הנעשה. ארגון "בצלם" עוקב ומדווח, יוניצ"ף דיווחה ורואה בדאגה את היחס המתעלל, שיטתי וממוסד. דו"ח של משפטנים בריטים קבע כי תנאי החזקת הנערים הפלסטינים "עונים להגדרה של עינויים" מועצת אירופה גינתה את מדיניות מעצרי הקטינים של ישראל וקבעה: "חובתנו לוודא שמערכת המשפט הישראלית לא הופכת לכלי נקמה או לדיכוי זכויות אדם".
פסטיבל הקולנוע ירושלים יוצא לדרך בסוף השבוע, ואחד הסרטים הכי בולטים ונפיצים בתחרות התיעודית המקומית שלו הוא "שני ילדים ביום"
הסרט נקרא בשם המספר הממוצע של קטינים פלסטינים שנעצרים מדי יום בגדה המערבית בשל יידוי אבנים, ועוקב אחר מה שעובר עליהם מרגע המעצר
הוא עושה זאת באמצעות קטעי ארכיון מן החקירות של הילדים, וגם בעזרת ראיונות עם גורמים מכל צידי המתרס - הקטינים עצמם; נרי רמתי, עורך דין ישראלי שמגן עליהם; ומנגד גם אנשי הצבא והמשפט שאחראים למעצרם ולהעמדתם לדין.
את הסרט ביים דוד וקסמן, שעבד עליו במשך יותר מחצי עשור. "הצטרפתי לנרי לראשונה ב-2016. באותה תקופה הוא היה שותף במשרד עם גבי לסקי, כיום חברת כנסת מטעם מרצ, והיה בין עורכי הדין הישראלים הבודדים שייצגו קטינים פלסטינים", מספר הבמאי בריאיון לוואלה! תרבות לקראת הקרנות "שני ילדים ביום" בירושלים. "התלוויתי איתו לאחד הביקורים שלו בבית המשפט הצבאי במחנה עופר. ראיתי ילדים ונערים צעירים מובלים בזה אחר לזה לאולם בית המשפט כשהם אזוקים בידיים וברגליים, וההורים שלהם בקושי יכולים להחליף איתם מילה. בשבילי, זה היה רגע מטלטל".
להמשך קריאה
מאז חודש אוקטובר 2020 הפסיק שירות בתי הסוהר להעביר לבצלם נתונים בתשובה לבקשות לפי חוק חופש המידע.
בסוף חודש ספטמבר 2020 הוחזקו 157 קטינים פלסטינים כעצירים ואסירים ביטחוניים על-יד שירות בתי הסוהר הישראלי,
בהם לפחות שני קטינים שהוחזקו במעצר מנהלי. כמו כן הוחזקו בסוף חודש זה במתקני הכליאה של השב"ס שני קטינים פלסטינים בגין שהייה בלתי חוקית בישראל. קטינים אלה מוגדרים על-ידי השב"ס כעצירים ואסירים פליליים.
בנוסף, מוחזקים קטינים בודדים במתקנים המנוהלים על-ידי צה"ל לתקופות קצרות.
*בשל מדיניות שירות בתי הסוהר, לפיה החל מחודש מאי 2020 לא נמסרים לבצלם נתונים מספריים נמוכים מ-5,
ייתכנו פערים בין מספר הכלואים הכולל, כפי שנמסר לבצלם, ובין סיכום מספרי הכלואים בקטגוריות השונות.
בצלם עתר לבית המשפט המחוזי מרכז בדרישה לביטול נוהל זה.
הנתונים שלהלן נמסרו על-ידי שירות בתי הסוהר ועל ידי הצבא והם באחריותם:
להמשך קריאה
נתונים על קטינים פלסטינים במשמורת כוחות הביטחון
חמשת הילדים, בני 8 עד 12, נעצרו באזור חוות מעון, לטענת הפלסטינים לאחר שקטפו צמחים. בצבא טוענים שחדרו לשטח בית ושהם חשודים בניסיון גניבה של תוכים. "בצלם" פרסם תיעוד שלהם נלקחים בכוח, בוכים, לרכבים הצבאיים שהובילו אותם לתחנת משטרה
להמשך קריאה
תיעוד ממעצר ילדים פלסטינים בהר חברון עורר סערה
עו"ד מוריה שלומות מנכ"ל "הורים נגד מעצרי ילדים", ששמה לה למטרה לעורר את המודעות להיקף התופעה ולהפרת הזכויות של קטינים פלסטינים ולפעול בכל האמצעים התקשורתיים והתודעתיים להפסקת הזוועה הזאת שהצבא מחולל בשמנו, תופעה זו ידועה ולא חסרות ביקורות על הנעשה. ארגון "בצלם" עוקב ומדווח, יוניצ"ף דיווחה ורואה בדאגה את היחס המתעלל, שיטתי וממוסד. דו"ח של משפטנים בריטים קבע כי תנאי החזקת הנערים הפלסטינים "עונים להגדרה של עינויים" מועצת אירופה גינתה את מדיניות מעצרי הקטינים של ישראל וקבעה: "חובתנו לוודא שמערכת המשפט הישראלית לא הופכת לכלי נקמה או לדיכוי זכויות אדם".